Åtta metoder att förbättra dina chanser med LinkedIn

Jag har läst in mig på hur man optimerar sin LinkedIn-profil och tänkte dela med mig av några enkla tips. Ni hittar mig på http://se.linkedin.com/in/carlunoolsson.

1, Lägg upp ett representativt foto. Din profil blir avsevärt intressantare om du har ett foto. Eftersom det är en ganska liten bild så bör du välja ett foto där ansiktet syns ordentligt. En ljus, enfärgad bakgrund är bäst.

2, Lägger du upp länkar till ”Webbplatser”, välj alternativet ”Annat” och skriv vad det är för webbplats. ”Företagswebbplats” eller ”Blogg” lockar inte att klicka vidare. (Själv är jag rätt stolt över länken ”Googla Carl-Uno”.)

3, Redigera länken till din LinkedIn-profil. Klicka på redigera bredvid din länkadress vid ”Offentlig profil” och snygga till länken.

4, Var inte anonym. Gå till inställningar och ändra dina inställningar så att din profil syns för alla, visa ditt namn och din bild, visa dina kontakter och ta emot InMail.

5, Skaffa minst ett par rekommendationer.

6, Gå med i några intressanta grupper för att visa dina intressen samtidigt som du kan diskutera och skaffa nya kontakter.

7, Blanda inte svenska och engelska. Det är bättre att skapa en extra profil på ett extra språk. (Klicka på ”Skapa din profil på ett annat språk” så kan du översätta till det andra språket.)
Fördelen är med separata profiler på olika språk är att du blir lättare att hitta vid sökningar.

8, Lägg till dina kontakter. Leta rätt på kollegor, klasskamrater, grannar och andra bekanta. Den största nyttan med LinkedIn är inte dina kontakter utan dina kontakters kontakter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.